Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD

Новини

Гърция обяви триседмично блокиране в цялата страна, за да овладее вълната от вируси
Време за освобождаване: 2020-11-06 11:20:30  Хитове: 2

АТИНА - Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви в четвъртък триседмично блокиране в цялата страна като част от мерките за ограничаване на по-нататъшното разпространение на новия коронавирус.

" Избирам да предприема драстични мерки по-скоро, отколкото по-късно. Няма да излагам живота на нашите граждани на риск, " гръцкият премиер заяви в обръщение, излъчено на живо по обществената телевизия ERT.

Той обясни, че е взел това решение поради експоненциалния ръст на случаите на COVID-19 през последната седмица.

" Видяхме близо 10 000 случая за пет дни. Видяхме значително увеличение на приема в болница, на пациенти в отделенията за интензивно лечение, лошо съотношение на приема и освобождавания, " той каза.

Заключването, второ по рода си от началото на пандемията, ще влезе в сила от 6:00 сутринта местно време в събота, каза той.

При заключване е забранено всяко ненужно движение на хора. Гражданите ще трябва да попълнят заявление и да уведомят властите по имейл или SMS за движението си строго до и от работа, да закупят храна или лекарства, да посетят лекар или лице, което изисква грижи. Ще им бъде разрешено да спортуват сами или с втори човек, или да разхождат куче.

Детските градини и началните училища ще останат отворени, докато средните училища ще се затворят и ще въведат дистанционно обучение.

Мицотакис заяви, че гръцкото правителство ще подкрепи гражданите, които ще бъдат засегнати от новото блокиране.

" Страната разполага с над 37 милиарда евро парични резерви и никой няма да бъде изоставен. Нашият приоритет са най-уязвимите, " подчерта той.

Служителите, които ще бъдат освободени през ноември, ще получат 800 евро в началото на декември вместо 534 евро, в допълнение към коледния си бонус. Освен това всички обезщетения за безработица, приключили през септември и декември, ще бъдат удължени с два месеца. И накрая, еднократна помощ от 400 евро ще бъде предоставена на дългосрочно безработни, които вече не получават обезщетения.

Професор по инфекциозни болести Сотириос Циодрас, член на експертната комисия, съветваща гръцкото министерство на здравеопазването за управлението на предизвикателството COVID-19, представи епидемиологичните данни, които доведоха до решението за пълно блокиране в цялата страна в Гърция.

" Вирусът се движи с много висока скорост, с много значително предаване през последните дни, " той каза.

Циодрас предупреди, че здравната система ще бъде подложена на по-голям натиск през следващите дни и че приемът в болница няма да бъде ограничен само за възрастни хора.  


предишен: "Убийствени клетк...

Следващия: С една машина създ...