Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD

Новини

Скоро се очаква инвестиционно споразумение между Китай и ЕС
Време за освобождаване: 2020-12-30 09:03:35  Хитове: 3

Подписването на инвестиционно споразумение между Китай и Европейския съюз\ੋ 110; може да се очаква скоро, заяви във вторник говорителят на външното министерство Уанг Уенбин, отбелязвайки, че е постигнат значителен напредък в последните преговори.


" Преговорите за инвестиционно споразумение между Китай и ЕС понастоящем са най-важната точка в дневния ред в икономическите и търговските отношения между двете страни, " Уанг каза на брифинг в Пекин.


" Надяваме се, че споразумението ще се осъществи на ранен етап и ще предложи институционална рамка за гаранции за двете страни.“\2535;39; търговско сътрудничество и осезаеми ползи за техните предприятия и хора, " Той каза.


Преговорите, които започнаха в 2013-ти, имат за цел да постигнат споразумение на по-високо равнище, обхващащо защитата на инвестициите и достъпа до пазара.


Както Китай, така и ЕС многократно изразиха надежда да ускорят преговорите, за да изпълнят целта за подписване на споразумение до края на тази година.


Този месец двете страни проведоха 35-ия кръг от преговори, по време на който проведоха разговори по текста на споразумението, както и по оставащите въпроси в списъците си, и напредъкът бе постигнат според Министерството на търговията.


В доклада на South China Morning Post пише, че сделката вероятно ще бъде финализирана тази седмица.Той посочи дипломат от ЕС, който е запознат с дискусиите, като заяви, че в понеделник представителите на държавите-членки на ЕС " като цяло приветства последния напредък в преговорите между ЕС и Китай " Добре.


предишен: Канада потвърждав...

Следващия: